"Mi-a zambit si a murit". Povestea femeii tinuta in viata de familie 42 de ani, desi era in coma

Ultima actualizare: 27-11-2012 01:22
Edwarda O'Bara - 7

Dupa ce a stat in coma timp de 42 de ani, o femeie din Miami, SUA, care a ajuns sa fie cunoscuta ca "Alba ca Zapada Adormita", a incetat din viata la varsta de 59 de ani.

Edwarda O’Bara era o liceana plina de viata in 1970, atunci cand s-a imbolnavit brusc, nu a mai raspuns la tratamentul madicamentos si a intrat in coma diabetica. Insa, inainte sa intre in stare comatoasa si-a implorat mama "sa nu o paraseasca".

Mama adolescentei i-a indeplinit ultima dorinta si nu a plecat de la capataiul fiicei ei. Cand mama adolescentei a incetat din viata, acum cinci ani, sora Edwardei a continut sa aiba grija de ea, pana miercuri, cand bolnava, ajunsa la varsta de 59 de ani, a incetat din viata.

Avea 16 ani si o astepta un viitor stralucit. Insa s-a imbolnavit brusc de o forma grava de pneumonie. In data de 3 ianuarie 1970, fata "s-a trezit din somn tremurand si suferind de dureri grave, pentru ca insulina administrata oral nu ii ajungea in sistemul circulator", potrivit familiei.

A fost transportata de urgenta la spital. Acolo, pe patul de spital, si-a rugat mama, Kaye O'Bara, sa ii stea aproape.

"Promite-mi ca nu o sa ma parasesti", si-a implorat adolescenta parintele, potrivit dailymail.co.uk, care citeaza Miami Herald.

Ingrozita, O'Bara si-a asigurat fiica: "Bineinteles ca nu. Nu te-as parasi niciodata, iubita mea", nestiind chinul care le astepta pe amandoua.

Mama Edwardei si-a pastrat cuvantul dat si a avut grija de fiica ei, pana acum cinci ani, cand a incetat din viata.

Timp de 35 de ani a stat langa patul fiicei sale, respectand un program in ingrijire strict si extenuant. Nu dormea mai mult de o ora si jumatate deodata, ca sa fie mereu la dispozitia fiicei sale.

Devotata, Kaye nu si-a internat fata intr-un centru special, chiar daca povara financiara de a avea grija de fiica devenea din ce in ce mai mare.

Chiar daca Kaye a murit la varsta de 70 de ani, in 7 martie 2008, nu a incetat niciodata sa spere ca Edwarda va iesi din coma.

Tatal fetei, Joe, a incetat din viata in 1977, in urma unui infarct, rezultat al stresului cauzat de starea in care se afla fata lui.

Dupa ce Kaya a murit, Colleen a preluat dificila sarcina de a o tine in viata pe Edwarda, in casa din Miami Gardens. Sora fetei a fost nevoita sa renunte la slujba de dresor de cai.

"Nu m-am gandit de doua ori. Este sora mea, o iubesc", a spus femeia.

Trupul Edwardei trebuia intors la fiecare doua ore, pentru a preveni formarea ranilor. Femeia aflata in stare comatoasa avea in continuare nevoie de tratament cu insulina si trebuia hranita printr-un tub.

Collen vorbea tot timpul cu sora ei, crezand ca Edwarda intelege totul, familia si pritenii mergeau in vizita si ii puneau muzica sau ii citeau.

Viata Edwrdei O'Bara a fost povestita in cartea "O promisiune e o promisiune: O poveste aproape de necrezut despre dragostea neconditionata a unei mame si ce putem invata din asta". Oameni din intreaga lume au inceput sa ii scrie familiei sau sa o viziteze pe Edwarda la casa din Miami.

In aprilie, Colleen a strans familia si prietenii pentru a sarbatori cea de-a 59-a aniversare a Edwardei.

Chiar daca Collen era, la randul ei, increzatoare ca sora ei isi va reveni din coma, marti a observat ca nu se simte bine. Miercuri, a crezut ca starea femeii s-a imbunatatit. I-a spus ca merge sa isi faca o cafea.

"Am observat sa s-a uitat direct la mine si mi-a oferit cel mai mare zambet din cate vazusem", a marturisit Collen.

Cand s-a intors langa Edwarda, aceasta murise deja.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO