"Mi-a intrat un gandac in cap si mi-au taiat creierul". O femeie a supravietuit unei boli cumplite

Dată publicare: 11-07-2013 12:06
Dată actualizare: 14-07-2013 02:56


Janine Blackhurst

Daca meningita este, de cele mai multe ori, o boala fatala, o femeie din Statele Unite a supravietuit cumplitei boli, dupa ce a fost infectata de trei ori.

Janine Blackhurst, in varsta de 39 de ani, s-a imbolnavit pentru prima data pe cand avea doar 5 ani, apoi la 33 si 37 de ani, ultima data chiar inainte de nunta.

Doar cand femeia a facut meningita a treia oara medicii au descoperit ca sursa infectiilor este o gaura pe care femeia o avea in craniu, chiar langa sinusuri. Astfel, Janine avea zi de zi creierul predispus la infectii virale si bacteriale.

Medicii au pus cap ca cap toate informatiile si, spre surprinderea tuturor, au descoperit ca femeia a fost infectata pentru prima data de o insecta, care i-a patruns in creier printr-o gaura din spatele sinusurilor. In urma mai multor teste medicale, specialistii au confirmat ca gaura din craniul femeii o facea extrem de sensibila la infectii are creierului.

"La inceput credeam ca sunt niste simple migrene. Nu mi-a venit sa cred ca m-am imbolnavit de meningita a treia oara, chiar inainte de nunta”, a declarat femeia. Janine isi mai aminteste ca din cauza temperaturii foarte ridicate devenise extrem de violenta, iar medicii au fost nevoiti sa o sedeze pentru a o duce la spital in siguranta.

La spital, medicii au continuat testele si, desi la inceput au crezut ca are hemoragie cerebrala, analizele au confirmat infectia meningelui pentru a treia oara. Janine a petrecut opt zile in coma, la terapie intensiva.

"Cand m-am trezit din coma, nu puteam sa ma ridic din pat, sa vorbesc sau sa ma hranesc singura. Toata partea stanga a corpului era amortita, nici nu puteam deschide ochiul stang”, a mai adaugat femeia.

Pentru a opri infectiile meningelui, medicii i-au efectuat femeii o operatie de reconstructie a oaselor craniului, acoperind gaura cu o bucata de tesut osos din picior. In timpul operatiei, specialistii au descoperit ca o parte din creier incepuse sa creasca prin gaura din sinusuri, fiind nevoiti sa inlature tesutul in surplus.

"Nu mi-a venit sa cred cand mi-au spus ca mi-au taiat o bucata din creier. A fost foarte ciudat”, a declarat Janine, citata de Daily Mail.

O saptamana mai tarziu, medicii au confirmat ca operatia a fost un succes.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO