Metoda inedita prin care o profesoara vrea sa stranga bani ca sa cumpere elevilor sai laptopuri

Dată publicare: 28-10-2012 12:47
Dată actualizare: 31-10-2012 07:07


profesoara Liz Byron

Satula de problemele financiare cu care se confrunta scoala unde lucreaza, o profesoara din Statele Unite a luat o decizie radicala, in incercarea de a strange cei 50.000 de dolari necesari cumpararii unor laptopuri pentru elevi.

Liz Byron este profesoara la scoala publica Gardner Pilot Academy din Boston.

Este o institutie bugetara, unde peste 90% dintre elevi sunt extrem de saraci, precizeaza Huffington Post.

De multe ori, profesorii scot bani din buzunar ca sa cumpere rechizitele necesare scolii, insa acum cei 30 de elevi ai lui Liz au nevoie de laptopuri, care ar costa in total 50.000 de dolari.

Liz a deschis o pagina online pentru donatii si vrea sa atraga fonduri concurand la unul din cele mai dificile maratoane din lume.

Ea va alerga aproape 250 de km prin desertul Sahara, in Maroc, in cadrul Marthon des Sable, care se desfasoara anual, pe durata a 6 zile.

Cursa este foarte dificila pentru alergatorii care infrunta temperaturi de aproape 50 de grade Celsius si furtuni de nisip.

Distanta zilnica parcursa de maratonisti va fi cuprinsa intre 41 si 80 de km.

Directoarea scolii, Erica Herman, este mandra de ambitia acestei profesoara: “Faptul ca se incumeta la o provocare atat de mare vorbeste clar despre taria ei fizica, dar mai ales despre taria ei de caracter”.
 

 

Sursa: huffingtonpost.com


VIDEO PROTVPLUS.RO