"Mersul periculos", amendat in New Jersey. Pietonii nu mai au voie sa trimita SMS-uri pe strada

Dată publicare: 14-05-2012 17:18
Dată actualizare: 06-11-2012 05:45
Sursa: North Jersey.com


sms

Politia din orasul Fort Lee a decis sa aplice amenzi in valoare de 85 de dolari pietonilor care sunt prinsi ca trimit mesaje de pe telefonul mobil in timp ce merg pe strada.

“Trimiterea de SMS-uri in timp ce se deplaseaza distrage prea mult atentia oamenilor. Acestia nu se uita pe unde merg si nu sunt constienti de pericolele din jurul lor”, a declarat Thomas Ripoli, seful Departamentului de Politie din Fort Lee.

De la inceputul acestui an, in micutul oras din New Jersey s-au inregistrat trei accidente mortale, in care au fost implicati pietoni, scrie North Jersey.

Gestul pe care il fac milioane de oameni in fiecare zi, interzis in scoli. Explicatia autoritatilor e de-a dreptul socanta

Politia spera ca prin aplicarea unor amenzi va face din acest acest oras unul mai sigur. Nu toata lumea este insa de acord cu aplicarea unor sanctiuni celor care nu respecta aceasta regula.

“Atunci cand merg ma uit si in jur. Nu tin mereu privirea in pamant”, a declarat unul din localnici, in timp ce o femeie s-a plans de valoarea amenzii, pe care o considera “mult prea mare”.

Politistii au impartit mai multe pliante pentru a-i informa pe oameni despre aceasta initiativa in luna martie, inainte sa inceapa sa ii amendeze pe cei care “merg periculos”. Peste 117 astfel de sanctiuni au fost impartite pana in prezent, noteaza New Jersey Record.

Un articol vestimentar pe care femeile il poarta zilnic, interzis in scolile din Marea Britanie. De ce a fost luata aceasta masura drastica

Decizia luata de Politia din Fort Lee se bazeaza pe studiul efectuat de doi profesori de la Universitatea Stony Brook din New York, in legatura cu cei care trimit SMS-uri in timp ce merg si care a aratat ca trimiterea de mesaje de pe telefonul mobil in timp ce te deplasezi iti distrage atentia mai mult decat atunci vorbesti cu cineva.

Sursa: North Jersey.com


VIDEO PROTVPLUS.RO