Melcii africani de 1 kilogram care au starnit panica in SUA. Se hranesc cu nisip, pietre, ciment si oase

Ultima actualizare: 18-07-2014 00:47
Melci

Un numar de 67 de melci gigant, considerati o delicatesa in Nigeria, au fost incinerati de autoritatile americane, dupa ce au fost descoperiti pe Aeroportul International din Los Angeles. Molustele au fost livrate in SUA din capitala Nigeriei, Lagos.

Specia de melci africani gigant este considerata extrem de periculoasa. La aproape cu kilogram si 15 centimetri lungime, acestia sunt folositi in ritualuri religioase in Brazilia si sunt considerati o delicatesa in Nigeria.

Cu toate acestea, molustele - care au prezentat comportament canibal - pot cauza meningita in randul oamenilor si se hranesc inclusiv cu nisip, pietre, oase si ciment. In plus, sunt purtatori de paraziti, pot distruge culturi intregi si pot afecta serios fauna. Asadar, nu e de mirare de ce autoritatile din SUA au considerat aceasta problema drept una de urgenta nationala.

Cei 67 de melci, care au ajuns in SUA din capitala Nigeriei, Lagos, in galeti de plastic etichetate "pentru consum uman" si urmau sa ajunga in San Dimoas, California.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO