Medicii, uimiti de ce i-a crescut unui tanar pe globul ocular. "Este un caz unic in lume"

Dată publicare: 03-01-2013 22:19
Dată actualizare: 06-01-2013 07:09
Sursa: The New England Journal of Medicine


glob ocular cu par

Un tanar de 19 ani are o problema neobisnuita la ochi. Cazul lui este atat de ciudat, incat si medicii au ramas muti de uimire cand l-au vazut. Insa exista o explicatie medicala pentru ce s-a intamplat.

Tanarul de 19 ani, din Iran, are un chist pe globul ocular drept pe care i-a crescut par. Din acest motiv, are probleme cu vederea si simte disconfort ori de cate ori clipeste.

Globul ocular paros este rezultatul instalarii unui tesut al pielii care poate germina par, cartilaj, glande sudoripare si chiar dinti.
Doctorii ii vor inlatura chirurgical chistul, care masoara 5/6 milimetri.

The New England Journal of Medicine a consemnat aceasta anomalie medicala ciudata, dupa ce ea a fost anuntata de doctorii de la Universitatea de Medicina din Tabriz, Iran.

Nu are dureri, dar masa ii creaza dificultati de vedere, disconfort la clipire si senzatia intermitenta a prezentei unui corp strain in ochi”, se consemneaza in The New England Journal of Medicine.

Tanarul a spus ca s-a nascut cu acest chist, dar el a crescut in timp si apoi i-a crescut si par. Doctorii sustin ca este singurul caz de acest fel cunoscut in lume.
 

Sursa: The New England Journal of Medicine


VIDEO PROTVPLUS.RO