Medicii au inmarmurit cand au vazut radiografia. “Doar 3 oameni au supravietuit unei astfel de rani"

Dată publicare: 11-01-2013 12:28
Dată actualizare: 14-01-2013 02:05


radiografie

Cand a ajuns la camera de garda a spitalului, medicii nu i-au dat prea mari sanse de supravietuire unui tanar cu inima strapunsa la propriu.

Tanarul de 19 ani, un tamplar din Argentina, a fost impuscat in inima luni, din greseala, cu un cui de 8 centrimetri. A fost dus de urgenta la un spital din Buenos Aires, iar medicii au inghetat cand au vazut radiografia: cuiul penetrase ventriculul drept.

Potrivit New York Daily News, tamplarul a fost operat de urgenta in Spitalul El Cruce Nestor Kirchner. Medicii nu au inlaturat imediat cuiul pentru ca s-ar fi putut declansa o hemoragie masiva.

Medicul Marcelo Nahin a spus: “Am deschis oasele pieptului cu mare atentie, pentru ca exista riscul sa atingem cuiul si sa largim leziunea din inima. In momentul in care am avut vizibilitate si control, am inlaturat cuiul din ventriculul drept”.

Doctorul a mai spus ca evolutia starii pacientului sau este buna si ca deja acesta a fost deconectat de la aparatul de respiratie.

Directorul spitalului, Arnaldo Medina, a spus ca medicii chirurgi au savarsit un miracol, pentru ca doar trei oameni din lume au supravietuit unei astfel de leziuni.

 

Sursa: New York Daily News


VIDEO PROTVPLUS.RO