Medalionul cu lapte mamar e ultima moda in materie de bijuterii: "Mi s-a facut greata"

Dată publicare: 14-04-2013 14:25
Dată actualizare: 17-04-2013 06:50


lapte

Bijuteriile in care este pastrat laptele mamar au ajuns o adevarata moda printre mamicile din Statele Unite.

Unele femei pastreaza ca amintire fire de par ale pruncilor, altele primii dintisori ai copiilor, bucati din cordonul ombilical sau chiar teste de sarcina. Pe site-ul Etsy, unde se comercializeaza produse artizanale, bijutierii le dau mamelor sansa sa puna in medalioane si pandantive "ingredientele organice" . Ideea ii apartine bineinteles unei americance.


Ultima moda lansata este laptele mamar pus in medalioane. Lapetele este procesat si solidificat, apoi combinat cu diferite rasini si decorat pentru a putea fi transformat in bijuterie, relateaza New York Daily News. Intregul proces dureaza aproximativ  patru saptamani iar preturile obiectelor prelucrate variaza intre 15 dolari si 125 de dolari.


Daca unele femei sunt incantate de aceasta gaselnita, altele sunt de-a dreptul scarbite."Este cel mai scarbos si absurd lucru pe care l-am auzit in viata mea. Mi se face greata. E ciudat" a declarat o tanara mama din California.  Producatorii de bijuterii nu sunt, insa de acord cu ea. "Laptele matern este un 'lichid' pretios, nu-l poti produce decat in putine momente din viata. Cu ajutorul acestor bijuterii il poti transmite din generatie in generatie" spun acestia.
 

 

Sursa foto: Etsy

Sursa: nydailynews.com


VIDEO PROTVPLUS.RO