Locul unde nu ai voie sa porti haine care imita leopardul. De ce a fost luata aceasta decizie

Dată publicare: 25-09-2013 13:30
Dată actualizare: 28-09-2013 06:56


leopard

O rezervatie naturala din Marea Britanie a luat o decizie cel putin ciudata cu privire la vizitatori. Acestora le este interzis sa poarte haine cu imprimeu de animal, conform cotidianului Mirror.

Administratorii parcului de animale salbatice au explicat ca hainele ce imita diferite imprimeuri le fac pe animale sa fie confuze si sa reactioneze agresiv.

Oamenii care se ocupa de animale au observat, de-a lungul timpului, comportamente diferite ale fiarelor, fata de cei care poarta haine cu imprimeu asemanator cu blana lor. Astfel, ele pot incerca, fie sa vaneze, fie sa incerce sa comunice cu oamenii.

“Vizitatorii se apropie atat de mult de animale, incat daca poarta haine cu model asemanator cu blana lor, acestea pot deveni prea prietenoase. Daca poarta imprimeu ce seamana cu blana pradatorului, animalele se sperie si fug”, a explicat Natalie Dilloway, purtatoarea de cuvant a parcului, pentru Mirror.

Cei care vor veni imbracati necorespunzator vor primi la intrare haine de culoare gri, pe care vor fi obligati sa le poarte peste tot in parc. Pe lista imprimeurilor interzise se afla modele precum: zebra, girafa, leopard, ghepard, tigru, hiena.

“Culorile si modelele in natura au un scop precis: sa stabileasca relatia dintre pradator si prada. Probabil cel mai rau lucru pe care-l poti face este sa te apropii de un leu sau de un tigru, daca porti haine cu imprimeu de zebra”, a spus Candy D’Sa, specialist in comportamentul animalelor, pentru aceeasi sursa.
 

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO