Locuinta luxoasa a legendarului gangster Al Capone a fost restaurata. Cum arata acum vila de 8 milioane de dolari. FOTO

20-03-2015 08:40


Luxoasa proprietate din Miami a legendarului ganster Al Capone a fost restaurata si oferita ca decor pentru filme, emisiuni TV sau sedinte foto.

E ca un mic palat, in mijlocul unui domeniu intins, ce include o piscina si o plaja privata.

"Si-a recapatat stralucirea de altadata si acum va sta la dispozitie" - asa suna invitatia lansata de o agentie imobiliara specializata in proprietati rare.

Era aproape imposibil pentru cineva sa demonstreze ca Al Capone are vreun venit. Folosea doar bani cash. Nu avea conturi in banca, nu avea proprietati, cu exceptia unei case din Florida, care era insa pe numele sotiei lui.

Anul trecut, casa in stil colonial, situata pe insula Palm Beach, a fost vanduta pentru 8 milioane de dolari. Noul propietar a supus-o unor ample lucrari de restaurare.

Este locul unde s-a stins "regele crimei", in 1947, rapus de sifilis.

Monica Melotti, arhitect: "Ne aflam in dormitorul principal, unde a murit Al Capone."

"Construita in 1922, cu o istorie seducatoare, casa se afla pe un domeniu de 2.700 de metri patrati, intr-un splendid decor natural" - se precizeaza in oferta online a agentiei imobiliare, care propune acum resedinta faimosului ganster ca decor pentru filme, emisiuni tv sau sedinte foto.

Paul George, profesor de istorie: "Bucataria era o parte importanta a casei, pentru ca familia lui Capone se aduna aici in jurul mesei de seara. De fapt, familia extinsa, nepoti si veri erau prezenti aici in mod obisnuit."

Deirdre Marie Capone, stranepoata lui Al, care a scris o carte despre faiomosul ganster, povesteste cum a deprins mersul pe bicicleta in curtea resedintei din Miami Beach si a invatat sa inoate in piscina.

Deirdre Marie Capone, stranepoata lui Al Capone: "Al era in piscina si mi-a spus: "Te prind!". A iesit, m-a aruncat in apa si a sarit dupa mine. Apoi m-a luat in brate si m-a ridicat in sus, privindu-ma fix. Inca am in minte imaginea cu el privindu-ma."

Casa unde a murit cel care in perioada prohibitiei devenise "inamicul numarul unu al Americii" atrage de mult atentia turistilor, care vin sa admire, din vapor, proprietatile celebre de pe insulele Floridei.

VIDEO PROTVPLUS.RO