Limbajul secret al femeilor, pe care niciun barbat nu-l poate descifra

Dată publicare: 04-11-2011 10:52
Dată actualizare: 27-04-2012 10:43


nunta China

Chiar exista un limbaj specific femeilor, pe care barbatii nu-l pot descifra. Este vorba de Nushu, o scriere inventata de tinerele care cautau astfel intelegere si compasiune in randul altor femei, ca raspuns la abuzuri si discriminari.

Scrierea Nushu a aparut in provincia chineza Hunan, iar originile ei exacte nu sunt cunoscute. Este o modalitate prin care tinerele comunica intre ele si stabilesc relatii de prietenie foarte stranse, care de multe ori presupun mai multa implicare afectiva decat casatoria.

In provincia Hunan, tinerele duc o viata foarte grea. Cand implinesc 6 ani, li se leaga talpile cu bandaje chinuitoare, care impiedica piciorul sa mai creasca, pentru a se conforma astfel unei mode respectate inca din Antichitate.

Apoi ele sunt pur si simplu inchise in casa. Mai intai in “camera femeilor” din casa parinteasca, iar dupa aceea in casa sotului, pe care nu-l aleg ele, ci familia lor.

Numai fetele cu picior foarte mic isi pot gasi un barbat, cele la care metoda "legarii" nu a functionat sunt condamnate sa devina servitoare sau curtezane.

Din cauza acestui obicei multe copile mor, ca urmare a infectiilor si nu pot merge singure mult timp, iar in final, daca totul decurge cum trebuie, ele vor ajunge sa se deplaseze leganat, "ca niste rate". Acesta este idealul chinezesc de frumusete si feminitate.

Ca respuns in fata acestor discriminari si abuzuri, tinerele au inventat scrierea Nushu.

Astfel, fiecare fata isi alege “o sora de suflet” din acelasi sat cu ea, care ii va deveni prietena si confidenta pentru tot restul vietii.

Ele vor putea comunica in siguranta folosind acest limbaj secret, care nu poate fi inteles de altcineva.

Relatia lor va fi foarte apropiata si prietenia va tine toata viata. Spre deosebire de casnicie, care are la baza un contract formal si are ca unic scop nasterea de copii, aceasta prietenie implica intr-adevar afectiune si sentimente profunde.

Povestea limbajului secret al femeilor a fost adusa in atentia intregii lumii de un film care va fi lansat in curand, bazat pe romanul “Snow Flower and the Secret Fan” (“Floare-de-zapada si Envantaiul secret”) al scriitoarei Lisa See.
 

Sursa: Guardian

Tags: limbaj, femei,


VIDEO PROTVPLUS.RO