Legea de care se tem toti.Ce nu au voie sa faca barbatii din Arabia Saudita cu chilotii pentru femei

Dată publicare: 05-01-2012 12:30
Dată actualizare: 15-10-2012 05:47


lenjerie

Incepand cu ziua de marti, barbatilor din Arabia Saudita le este interzis prin lege sa vanda lenjerie feminina.

Aceasta este ultima din sutele de legi ciudate si ultraconservatoare din regatul musulman, unde femeile sunt obligate sa aiba fetele acoperite cu esarfe negre cand ies pe strada.

In mod ciudat, femeile din aceasta tara gasesc decretul regal, adoptat anul trecut, cat se poate de firesc. “Multe femei sunt jenate sa cumpere lenjerie din magazile in care sunt angajati barbati. Personal, imi este rusine sa explic unui barbat ce vreau si de foarte multe ori am cumparat lenjerie intima cu marime nepotrivita”, a spus Samar Mohammed.

Decretul inaintat de Regele Abdullah i-a obligat pe toti comerciantii sa-si concedieze vanzatorii barbati. In viziunea conducatorului, aceasta meserie este total nepotrivita pentru un barbat. 

Incepand cu luna iulie, va intra in vigoare un alt decret regal, prin care barbatilor li se va interzice sa detina posturi de vanzatori si in magazinele de produse cosmetice.

Legea bizara intrata in vigoare acum doua zile are, insa, si o parte pozitiva, pentru ca se va crea oportunitatea ocuparii unui loc de munca pentru 40.000 de femei, acestea fiind discriminate si din acest punct de vedere in tara lor.

Abia acum trei ani li s-a permis sa lucreze ca vanzatoare in magazinele de lenjerie intima, pana atunci acest lucru fiind interzis, de asemenea, prin lege.

Sursa: The Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO