Lacul misterios care a aparut peste noapte in desert. Sute de turisti au venit sa vada minunea: apa isi schimba culoarea

Ultima actualizare: 05-08-2014 07:17
Lac de Gafsa

O intindere de apa din Tunisia ar putea fi considerata de-a dreptul un miraj. Lacul din Gafsa a aparut peste noapte, iar cercetatorii inca se straduiesc sa gaseasca o explicatie pentru fenomen.

Potrivit The Guardian, totul s-a intamplat intr-un interval foarte scurt de timp - unde pana atunci nu era decat nisip dogoritor, acum exista o intindere albastra de apa. Desi nu se cunoaste inca explicatia din spatele acestui fenomen, pentru oamenii care faceau plaja sub soarele care ardea la 40 de grade, nici nu a contat prea mult, tentatia de a se racori fiind prea mare.

Sute de oameni au intrat in ceea ce a devenit cunoscut drept Lac de Gafsa, ignorand avertizmentele conform carora apa ar fi putut contine chimicale cancerigene, bacterii, sau substante radioactive. Ce este si mai surprinzator este ca lacul si-a schimbat intre timp culoarea, din turcoaz in verde.

Unii spun ca este un miracol, altii il numesc blestem. In primele zile, apa era cristalina, de culoare turcoaz. Acum este verde si plina de alge”, a spus Lakhdar Souid, jurnalist tunisian, pentru televiziunea France 24, citat de The Guardian.

Mehdi Bilel se intorcea dintr-o calatorie, cand a zarit lacul in canionul aflat la 25 de kilometri de orasul Gafsa.

Dupa atatea ore petrecute pe drum, fara pauza, chiar am crezut ca am halucinatii. Nu ma pricep la stiinta si m-am gandit ca e ceva magic, supranatural”, declarat acesta.

Geologii locali presupun ca activitatea seismica este ce care ar fi dus la fisurarea rocii de desupra fasiei de apa, trimitand lichidul la suprafata. Alte teorii vorbesc despre o simpla colectare a apei de ploaie, in canion.

Vestile despre aparitia lacului s-au raspandit rapid si acum sute de oameni, dornici sa scape de valul de caldura, se duc acolo sa inoate”, scrie Tunisia Daily.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO