La 95 de ani, un turc arata cu 50 de ani mai tanar. Care e secretul longevitatii lui: "Oricine poate trai pana la 130 de ani"


Ultimul update: Sambata 05 Septembrie 2015 07:14
Data publicarii: Miercuri 02 Septembrie 2015 10:13
Categorie: Bizar
Kazim

Kazim Gürbüz, un barbat din Turcia, pare sa fi descoperit secretul tineretii vesnice. Barbatul are 95 de ani, insa putini sunt cei care i-ar da mai mult de 40.
 

Kazim Gürbüz sustine ca oricine poate trai pana la 130 de ani, daca aplica regulile dupa care traieste el. Barbatul spune ca, desi are aproape 100 de ani, nimeni nu-l crede. Sanatatea si felul in care arata le pune pe seama exercitiilor zilnice de yoga si dietei sale bogata in vitamine, scrie Daily Mirror.

La 41 de ani, Kazim si-a fracturat coloana si a ramas paralizat de la brau in jos, iar medicii i-au spus ca nu va mai putea niciodata sa mearga. Asa ca barbatul a fost nevoit sa-si schimbe complet stilul de viata, inclusiv alimentatia.

El sustine ca prin masaj si yoga a reusit sa-si recapete mobilitatea si, in cele din urma, sa mearga din nou. "Am facut 63 de experimente pe mine. M-am renascut. La noua luni dupa experiment, am reinceput sa merg", a povestit el pentru publicatia Daily Hurriyet.

"Oamenii trebuie sa se foloseasca mai mult de puterea lor mentala care, daca e aplicata corect, poate regenera sistemul nervos si pe cel muscular. Cu totii putem trai pana la 130 de ani. Cu totii avem aceasta putere. Trebuie doar sa avem grija de corpurile noastre", a mai adaugat el.

Rutina sa zilnica include exercitii de yoga, inot, plimbari in aer liber, o dieta vegetariana si mult ceai verde.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO