La 78 de ani, o femeie ridica haltere de 100 de kilograme. Cum a ajuns la o asemenea performanta si ce planuri de viitor are

Ultima actualizare: 05-04-2016 07:09

O bunicuta de 78 de ani din Statele Unite ne da tuturor un exemplu. Batranica merge de doua ori pe saptamana la sala de fitness si se antreneaza serios. Si nu se joaca... Haltere sunt preferatele ei si ridica si o suta de kilograme.

A fost conditia bunicii de 78 de ani, care merge la sala de sport mai des decat nepoata ei. De altfel, tanara a fost cea care i-a sugerat femeii sa mearga la un club de fitness pentru varstnici, ca sa se mai relaxeze. Iar din acel punct pana la performante sportive nu a mai fost mult.

Shirley Webb: "Ma simt mult mai bine de cand m-am apucat de sport, chiar din prima zi de cand am venit am simtit o schimbare. M-am simtit foarte bine, ceea ce m-a facut sa mai vin o data, si inca o data."

Venerabila doamna este mereu in forma si starneste admiratia celor din jur. Multi raman muti de uimire cand o vad ridicand haltere si, de cele mai multe ori, ridica greutati de aproximativ 100 de kilograme.

John Wright, antrenor de fitness: "Isi antreneaza spatele, muschii fesieri, iar daca se mentine asa, ar putea trai pana la 200 de ani si s-ar simti minunat."

Antrenorul care are grija insa ca femeia sa nu intreaca totusi masura. Batrana are insa un program pe care il respecta cu sfintenie si nu sare peste niciun antrenament. Ba, mai mult, a ajuns sa participe si la doua concursuri de ridicat greutati, de unde a plecat si cu medalii.

Shirley Webb: "Daca ma apuc de un lucru, trebuie sa il fac bine. Aceasta a fost intotdeauna deviza mea."

Bunicuta se bucura si de statutul de vedeta, de cand antrenorul a postat pe internet un videoclip in care femeia ridica haltere.

John Wright: "De obicei, cand se antreneaza vin oameni si dau mana cu ea sau ii spun ca au vazut imaginile si o felicita. Cei mai multi ii spun ca i-a inspirat si pe ei."

Sportiva de 78 de ani are acum un nou obiectiv: sa doboare un record la ridicarea de haltere, in cadrul unei competitii organizate in Statele Unite.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO