L-au crezut mort timp de 4 luni. Un barbat a supravietuit o iarna in Anzi mancand sobolani

Dată publicare: 09-09-2013 11:29
Dată actualizare: 12-09-2013 07:05


anzi

Un barbat din Uruguay care a disparut in urma cu 4 luni in Muntii Anzi a fost gasit in viata duminica, dupa ce a petrecut o iarna brutala in care a supravietuit mancand sobolani.

Raul Fernando Gomez Circunegui s-a pierdut in luna mai incercand sa treaca muntii din Argentina (provincia San Juan) spre Chile pe jos dupa ce motocicleta i s-a defectat, relateaza Reuters.

Secunda de dinaintea "dezastrului"! :) Imagini incredibile pe care n-apuci sa le vezi cu ochiul liber! FOTO

Oficialii argentinieni l-au gasit duminica, intr-un adapost in munti, situat la o inaltime de 2.840 de metri atunci cand s-au deplasat sa masoare stratul de zapada.

"Este un miracol. Inca nu putem crede ca e in viata. L-am lasat sa vorbeasca cu sotia lui, cu fiica si cu mama. L-am intrebat daca crede in Dumnezeu si mi-a raspuns ca inainte nu era un credincios, insa acum este" a declarat Jose Luis Gioja, guvernatorul din San Juan.

Barbatul a supravietuit mancand sobolani, stafide, zahar si cateva resturi ramase in adapostul din munti. Raul a slabit 20 de kg in timpul iernii din emisfera sudica si a fost gasit deshidratat si flamand. Acum se afla sub ingrijiri medicale.

"Va sta cateva zile in spital sub supraveghere, insa nu este in pericol" a declarat un medic pentru ziarul El Pais.

Cazul barbatului le-a amintit argentinienilor de avionul prabusit in Anzi in 1972 cu o echipa de rugby la bord. Supravietuitorii s-au hranit atunci cu cadavrele colegilor.

Muntii Anzi numiti si "Marele zid vulcanic" sau "Cordiliera de Los Andes" sunt localizati in partea de vest Americii de Sud pe o lungime de peste 7500 de km.

Imagini indecente surprinse cu Miley Cyrus. Uite ce facea cu un alt barbat: oare ce va spune logodnicul ei?

Sursa: Reuters

Tags: uruguay, anzi, pierdut,


VIDEO PROTVPLUS.RO