"L-am urmarit de pe Facebook prin toata lumea". Traseul unui hot de diamante intre jaf si inchisoare

Dată publicare: 15-01-2013 16:22
Dată actualizare: 18-01-2013 02:25


facebook

Timp de un an de zile, un barbat de 31 de ani a colindat lumea, a vazut locuri extraordinare si a simtit nevoia sa-si impartaseasca experientele cu prietenii de pe Facebook. Nu si-a dat seama atunci ce greseala mare facea…

Charles Rodriguez a fugit in lume pentru ca avea pe urme toata politia din Marea Britanie, dupa ce, in octombrie 2011, a furat de la un bijutier din Manchester diamante si perle de peste 80.000 de liresterline (100.000 de euro), relateaza Daily Mail.

Politistilor nu le-a luat foarte mult timp sa-l identifice, pentu ca jaful a fost surprins de camere de supraveghere. Numai ca Charles fugise deja din tara si era in Columbia, tara de origine. Simtindu-se totusi in pericol, barbatul a decis ca o perioada sa se plimbe prin lume, astfel ca politistii sa-i piarda urma.

Si-a facut acte false, apoi a plecat in vacante in Brazilia, Mexic si alte locuri exotice. A vrut sa-si impartaseasca bucuria cu prietenii de pe Facebook, unde a postat zeci de fotografii din excursii, fara sa realizeze ca politistii ii urmaresc pagina.

Dupa un an de zile, tot cu acte false, s-a intors in Marea Britanie. Si-a facut fotografii in Londra, in timpul unei sesiuni de cumparaturi pentru Craciun, pe care le-a postat pe Facebook.

Din acest moment politistilor nu le-a mai fost dificil sa-l prinda, lucru care s-a si intamplat, iar acum barbatul este in arest.

Detectivul Roger Smethurst, care s-a ocupat de cazul sau, a declarat: “Aroganta lui Rodriguez a fost incredibila. Dupa ce a comis jaful, s-a dus in Columbia, de unde stia ca nu poate fi extradat. Iar apoi a avut tupeul sa posteze poze din Brazilia pe Facebook. A crezut ca scapa, dar si-a facut-o cu mana lui”.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO