"Jur sa imi pastrez puritatea". Balurile organizate in SUA pentru fetele care promit ca vor ramane virgine pana la casatorie

03-04-2015 10:12


Castitate pana in noaptea nuntii. Este poate un vis al multor tati de fete din intreaga lume. In Statele Unite insa, cativa parinti reusesc sa obtina un juramant in acest sens din partea fiicelor adolescente.

Fetele semneaza si un contract in care promit sa isi apere fecioria pana la nunta. Ceremonia are loc sub indrumarea unei organizatii crestine conservatoare.

Fetele imbracate in rochii impecabile pasesc cu emotie, fiecare la bratul tatalui lor. Desi seamana cu o nunta, aceasta ceremonie are un scop diferit. Sa apere puritatea tinerelor. Adolescentele primesc o coronita din partea parintelui si fac apoi un juramant de castitate: "Jur in fata lui Dumnezeu, a familiei mele, a viitorului meu sot si a viitorilor mei copii sa imi pastrez puritatea".

Ca sa dea greutate cuvintelor, semneaza si un act prin care isi iau angajamentul sa ramana fecioare pana in noaptea nuntii.

Mike Johnson este tatal lui Hannah. Adolescenta s-a pregatit cu entuziasm pentru petrecerea la care au participat mai multe prietene de-ale ei. Desi are doar 13 ani, Hannah insista ca intelege pe deplin implicatiile juramantului.

Parintii fetei fac parte dintr-o miscare crestina conservatoare fondata in anii '90 sub numele "Dragostea adevarata este rabdatoare". In aceste cuvinte, cred nu doar parintii, ci, potrivit cifrelor, si una din opt adolescente americane. Cel putin la nivel teoretic.

"Nu i-am vorbit fetei noastre despre masurile de contraceptie ca fiind o optiune, intrucat a intretine relatii intime nu este o optiune in cazul ei", a spus Kelly Johnson, mama unei fetei.

Aceasta este de fapt marea problema. Multe fete incalca juramantul de castitate si raman adesea insarcinate la varste fragede.

VIDEO PROTVPLUS.RO