Julia Pastrana, "cea mai urata femeie din lume", a fost ingropata dupa 150 de ani de la moartea ei

Ultima actualizare: 16-02-2013 07:17
Julia Pastrana

O femeie din Mexic care, din cauza unei boli genetice, avea fata acoperita de par si era considerata cea mai urata din lume, a fost inmormantata dupa 150 de la moartea ei.

Julia s-a nascut in 1834, in Mexic, iar din cauza chipului ei acoperit de par si deformat, a fost poreclita "femeia maimuta", iar unii au considerat-o chiar "cea mai urata femeie din lume".

In 1854, atunci cand avea 20 de ani, fata a emigrat in SUA, unde a fost remarcata de Theodore Lent, un american care organiza diverse spectacole.

Julia a invatat sa cante si sa danseze, iar in scurt timp a calatorit prin Europa si Rusia, unde publicul platea bani grei pentru a o vedea.

Cativa ani mai tarziu, femeia s-a casatorit cu Theodore si a ramas insarcinata. Din cauza unei boli pe care a contractat-o dupa nastere insa, Julie a murit.

Trupul ei a fost dus la Universitatea din Oslo, pentru a fi analizat si expus publicului. De abia dupa 150 de ani, oficialii Universitatii au acceptat sa trimita ramasitele ei in Sinaloa, orasul in care s-a nascut.

"Julia Pastrana s-a intors acasa. Sa speram ca nu vom mai vedea niciodata o alta femeie care sa fie folosita drept obiect de comert", a declarat primarul orasului Sinaloa.

Citeste si: Inselatoria momentului in Romania. O femeie a fost pacalita sa plateasca 2.000 euro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO