Isi leaga nepotul in fiecare zi in statia de autobuz ca sa nu fie furat. Povestea revoltatoare din spatele acestei fotografii

Ultima actualizare: 30-05-2014 07:09
Lakhan

Lakhan Kale se tavaleste pe asfaltul murdar al orasului Mumbai, din India. Are picioarele legate de un stalp, intr-o statie de autobuz. Mii de oameni trec zilnic pe langa el, fara sa-i arunce macar o privire.

Sakhubai Kale, in varsta de 66 de ani, isi leaga nepotul de 9 ani in statia de autobuz, de frica sa nu-i fie rapit atunci cand trebuie sa mearga la munca, scrie Bild.

"Ce sa fac?", intreaba ea retoric. Sakhubai se teme ca baiatul ar putea disparea oricand. Noaptea, dorm amandoi pe trotuar si atunci femeia il tine pe copil legat de ea.

Lakhan sufera de pareza cerebrala, ceea ce i provoaca grave dizabilitati, inclusiv de vorbire. De cand tatal sau a murit, iar mama l-a parasit, copilul se afla in grija bunicii. Mult spus grija, pentru ca femeia, desi ii vrea binele, il trateaza ca pe un animal si il lasa mai mult abandonat.

Cand cazul lui Lakhan a intrat in atentia presei, mai multe organizatii de binefacere au intervenit si astfel baiatul a fost internat intr-un centru de copii din sudul Mumbaiului.

Astfel de situatii sunt frecvente, intrucat nu exista institutii care sa se ocupe de persoane cu dizabilitati. Bunica baiatului a incercat sa-l inscrie la o scoala, insa a fost refuzata, pe motiv ca angajatii nu aveau pregatirea necesara sa se ocupe de astfel de cazuri.

Sakhubai spera acum sa-si poata vizita regulat nepotul si, in viitor, sa-l poata lua inapoi la ea. Pentru asta, insa, va trebui sa faca dovada unui domiciliu stabil si, mai important, sa aiba ea insasi un document de identitate. Pana atunci, femeia este fericita ca Lakhan este pe maini bune.


 
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO