Iranul vrea sa creeze o adresa de e-mail obligatorie pentru fiecare cetatean. Motivele invocate

Dată publicare: 09-07-2013 15:12
Dată actualizare: 12-07-2013 00:19


mail

Autoritatile guvernamentale din Iran au anuntat ca in curand vor fi generate adrese de e-mail obligatorii pentru toti cetatenii. Motivul invocat de Ministerul Comunicatiilor a fost facilitarea interactiunii dintre cetateni si autoritatile statului.

In ciuda declaratiilor, decizia este aspru criticata, Guvernul fiind acuzat ca doreste un control mai mare asupra vietii private a cetatenilor, relateaza Reuters.

Autoritatile au declarat ca mai mult de jumatate din populatia de 75 de milioane de locuitori foloseste internetul. Din cauza numarului mare de utilizatori, in prezent, autoritatile au limitat accesul publicului la diferite site-uri, pe care le-au consideat periculoase.

Hassan Rouhani, presedintele ales, care urmeaza sa intre in functie la inceputul lunii viitoare, a anuntat ca are in plan limitarea interventiei statului in viata privata a cetatenilor.

Conform Reuters, presedintele a garantat ca filtrele media vor fi inlaturate pentru garantarea accesului total la informatie.

Se pare ca in ciuda garantiilor oferite de noul presedinte, localnicii au declarat ca inaintea alegerilor din 14 iunie, viteza internetului a fost neobisnuit de slaba. Criticile nu au intarziat sa apara, autoritatile fiind acuzate ca au incercat sa limiteze dreptul oamenilor de a organiza proteste prin intermediul site-urilor de socializare.

Mohammad Hassan Nami, ministrul de Comunicatii, nu a precizat cu exactitate daca adresele de email vor fi obligatorii pentru toata lumea sau cat de mult va fi afectat accesul cetatenilor la adresele private de e-mail.

Ministrul a declarat, insa, ca aceasta va fi singura modalitate de comunicare electronica dintre cetateni si autoritatile statului.

Chiar daca acesta a garantat ca adresele de e-mail nu vor afecta viata privata a cetatenilor, gurile rele spun ca mesajul venit din partea Guvernului are, cu siguranta, un inteles ascuns.

Suspiciunile acestora au fost alimentate si de un alt anunt al oficialilor, conform caruia Iran va avea o retea de internet locala, izolandu-i complet de World Wide Web.
 

Sursa: Reuters

Tags: mail, iran,


VIDEO PROTVPLUS.RO