Investitie de 1.3 mil. de euro, avariata de pantofi cu toc si sticle de bere. Platforma de sticla Tower Bridge s-a crapat

25-11-2014 12:40


Tower Bridge

Dupa ce Tower Bridge din Londra a inaugurat cea mai recenta atractie turistica a sa, o platforma de sticla care traverseaza raul Tamisa, administratorii s-au si confruntat cu primul incident.

La numai doua saptamani de la inaugurarea spectaculosului proiect, un turist aflat pe pasarela, uimit, posibil, de priveliste, a scapat o sticla de bere pe una dintre bucatile de sticla ale podelei, scrie Daily Mail.

Si daca sticla scapata nu a provocat decat o mica zgarietura in podea, pantofii cu toc ai unei alte turiste au facut ca paguba sa se extinda.

Peter Gordon, un alt vizitator ajuns la locul faptei, a postat pe Twitter o fotografie in care se poate vedea cum arata bucata de sticla sparta, care a fost preluata de mai multe publicatii internationale. 

Administratorii platformei de sticla au asigurat, insa, turistii ca dauna nu reprezinta un pericol pentru cei aflati pe pod si ca numai unul din cele cinci straturi componente a fost avariat.

Investitia a costat aproape 1.3 milioane de euro si reprezinta cea mai importanta modificare facuta podului dat in functiune in anul 1894.

Platforma de sticla se afla la 42 de metri inaltime deasupra Tamisei si este alcatuita din panouri mari de sticla de 7 centimetri grosime si care cantaresc aproape 550 de kilograme fiecare.

Inaugurarea platformei a atras sute de oameni curiosi sa vada cum arata Tamisa vazuta de de la inaltime, dar si amatori de senzatii tari. Dintre acestia, multi s-au obisnuit greu cu senzatia de gol pe care o ai cand pasesti pe platforma.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO