In urma cu 2 ani nu stia engleza, azi a intrat la Oxford. Povestea uimitoarea a unui iranian

Dată publicare: 22-08-2013 16:10
Dată actualizare: 25-08-2013 07:04


oxford

Un tanar iranian in varsta de 18 ani, Muhammad Abdul Ghani, a reusit sa obtina un loc la prestigioasa universitate Oxford, la doar doi ani dupa ce a ajuns in Marea Britanie, cand nu stia nici macar o boaba de engleza.

Avand origini afgane, nascut in Iran si crescut in Siria, tanarul a parasit tara in care s-a stabilit din cauza razboiului civil si si-a inceput o noua viata in Marea Britanie, potrivit Daily Mail.

Acesta a ajuns in Marea Britanie alaturi de mama sa, de fratele in varsta de 17 ani si sora in varsta de sapte ani.

In cadrul examenelor care se dau in Marea Britanie inainte de admiterea la facultate, Muhammad a luat 10+ la matematica si 10 la chimie si fizica, note care i-au permis sa obtina un loc la Oxford.

In ciuda acestor reusite, iranianul ar putea fi fortat sa paraseasca Marea Britanie, dupa ce cererea familiei sale de azil a fost refuzata de guvernul de la Londra.

Vietile noastre vor fi in pericol daca ne intoarcem in Siria sau Afganistan. Am prieteni acolo care lupta in fiecare zi pentru a ramane in viata”, a spus tanarul.

Chiar daca vor fi fortati sa paraseasca tara, Muhammad va putea aplica pentru viza de student si, astfel, va putea sa studieze la Oxford, insa nu-si va avea familia langa el.
 

Sursa: Daily Mail

Tags: iran, student, oxford,


VIDEO PROTVPLUS.RO