In doi ani, capul sau a crescut de trei ori mai mult decat e normal si cantareste 9 kg. Boala rara care il chinuie pe baietel

Dată publicare: 25-05-2016 14:48
Dată actualizare: 28-05-2016 06:58


Bebelus care o tine de mana pe mama

Un baiat din Bangladesh sufera enorm din cauza unei conditii medicale rare. Emon a fost nascut prin cezariana, iar la nastere doctorii au observat ca are capul mai mare decat este normal.

Emon s-a nascut cu hidrocefalie, ceea ce inseamna o acumulare anormala de lichid cefalorahidian in cavitatile creierului. Daca nu este tratata, aceasta problema medicala rara poate provoca leziuni definitive ale creierului si copilul nu se poate dezvolta normal.

In doi ani de la nastere, capul lui Emon a crescut de trei ori mai mult decat normal si cantareste 9 kilograme, adica cam cat ar trebui sa cantareasca cu totul un copil de 1 an.

Din aceasta cauza, Emon nu poate sa vorbeasca, sa mearga sau sa isi miste membrele, iar parintii sai trebuie sa-l ingrijeasca si sa aiba grija de el tot timpul.

Disperati, parintii l-au dus pe copil la toti doctorii din imprejurimi, insa niciunul dintre ei n-a reusit sa ii puna un diagnostic. Parintii au apelat si la "tratamente spirituale", dar nimic nu s-a schimbat.

Intr-un final, au ajuns la un medic care a reusit sa puna un diagnostic: hidrocefalie si i-a indemnat pe parinti sa il duca in strainatate, unde ar putea primi tratamentul corespunzator.


Din pacate, familie din Bangladesh este prea saraca sa isi permita asa ceva, asa ca parintii vor fi nevoiti sa caute o alta solutie pentru copilul lor, scriu cei de la Daily Mail.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO