Imagini incredibile intr-un oras din Texas, invadat de o colonie de egrete. Solutia disperata a autoritatilor

Ultima actualizare: 06-09-2014 07:01

Un orasel din Texas se plange de o invazie mai putin obisnuita. Parcul in care localnicii isi duceau copiii sa se joace a devenit de cateva saptamani casa unei colonii de egrete.

Sunt atat de multe si fac atata murdarie, incat primaria a inchis parcul, sa nu se imbolnaveasca cineva. Cum aceste pasari sunt protejate prin lege, doar racirea vremii ii va salva pe localnici.

Sunt vecinii pe care nimeni nu si-i dorea. Sute de egrete s-au instalat in parcul oraselului Copperfield din Texas si in imprejurimi. Aceasta femeie locuieste chiar langa parc si a avut parte de tot felul de surprize: "O pasare a zburat pe deasupra noastra si a regurgitat vreo 15 pesti".

Si nu e singura neplacere pe care o creeaza: "Miroase foarte urat. Ca si acum ai avea 30 de scutece folosite in curtea din spatele casei".

Excrementele, pasarile moarte si penele imprastiate peste tot au fortat autoritatile sa inchida parcul pe termen nelimitat. La o aruncatura de bat, se afla o piscina publica, iar egretelor le place apa.

Solutii nu prea exista, deoarece egretele sunt protejate prin lege, iar uciderea lor sau distrugerea cuiburilor este infractiune. Din fericire, sunt pasari migratoare, iar specialistii spun ca vor pleca imediat ce se va raci vremea. Totusi, unii dintre localnici au indoieli.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO