Daca spui "ce poza reusita" trebuie neaparat sa descoperi detaliul incredibil din spatele imaginii

16-03-2012 08:22


desen

Arata ca o fotografie alb-negru, insa imaginea de mai sus nu are nicio legatura cu aparatul de fotografiat. Artistul Paul Cadden surprinde intreaga lume cu o colectie despre care ai crede ca e ireala.

Paul Cadden din Scotia este atat de talentat incat reuseste ca redea o fotografie cu ajutorul unui creion. Mai exact, el o deseneaza, iar imaginea este identica cu poza.

De la riduri, trasaturi ale fetei si pana la gesturi, artistul contureaza detalii pe care numai camera de fotografiat reuseste sa le surprinda.

Ceea ce Cadden face se numeste fotorealism, un curent aparut in pictura la sfarsitul secolului XX si bazat pe fotografie, in care scene realiste sunt redate pana in cele mai mici detalii.

Desprins din arta pop, fotorealismul a fost foarte la moda in randul pictorilor nord-americani din anii 1970, fascinati de imaginile fotografice.

Desi in secolul XIX fotografiile fusesera folosite de pictori ca Eugene Delacroix drept substitute ale realitatii, fotorealistii s-au bazat pe fotografia insasi, reproducand-o in cele mai mici detalii si punand bazele picturii acrilice.

Lucrarile lui Cadden sunt scoase la vanzare si un exemplar ajunge la suma de 5.000 de lire sterline.

Cand privesti lucrarile lui ai senzatia ca privesti o fotografie. Insa atunci cand le analizezi de aproape se vede ca sunt desenate”, a declarat purtatorul de cuvant al Plus One Gallery, din Londra.

Mai multe imagini cu lucrarile artistului puteti vedea pe Daily Mail.

Sursa: Daily Mail

Tags: curiozitati,

VIDEO PROTVPLUS.RO