"Iisus din Siberia": fostul politist care sustine ca este "Mantuitorul" si are 10.000 de adepti

Ultima actualizare: 21-07-2013 07:07
Iisus

Un barbat din Rusia pretinde ca este reincarnarea lui Iisus Hristos

Serghei Anatolievici Torop este liderul unei secte numite "Biserica ultimului Testament" care are peste 10.000 de adepti, 4000 dintre ei traind intr-o comunitate in Siberia, relateaza Huffington Post.

Barbatul isi spune Vissarion, insa sustine ca este reincarnarea "Mantuitorului". Secta asemanatoare multora de factura "New Age"-ista a luat nastere in 1991, insa adeptii ei sunt la fel de convinsi de credintele lor astazi ca acum 20 de ani.

Membrii sectei nu fumeaza, nu injura, nu beau, nu mananca carne, nu folosesc electricitate sau bani si, curios, cred ca in existenta extraterestrilor. Femeilor le este interzis sa se poarte ca lideri sau sa-si asume responsabilitatile barbatilor.

Fost militian si tata a sase copii din doua casatorii, "Iisus din Siberia" are 52 de ani iar anul trecut a oferit unul dintre putinele sale interviuri canalului Youtube Vice.

Barbatul a explicat ca a fost trimis de Dumnezeu pe pamant pentru a invata lumea despre ororile razboaielor si despre cum distrugem mediul.

Criza spirituala din Rusia dupa Caderea Cortinei de Fier si poate si asemnanarea sa cu Robert Powell actorul principal din filmul regizorului italian Franco Zefirelli "Iisus din Nazaret" i-au adus numerosi adepti.

In ultimii ani a calatorit in Franta, Italia sau Spania pentru a atrage noi membri in cultul sau.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO