El este "Iisus din Siberia".Se declara vocea lui Dumnezeu si vorbeste de extraterestri si Apocalipsa

Ultima actualizare: 18-10-2012 06:55
profetul Vissarion, Iisus din Siberia

In taigaua siberiana locuieste o comunitate de peste 4.000 de credinciosi, adepti ai unui cult bizar, condus de un barbat foarte carismatic, care seamana, cel putin fizic, cu Iisus.

Serghei Anatolyevici Torop are peste 5.000 de adepti in intreaga lume, care il considera “Invatatorul”.

El si-a luat numele de Vissarion si, in urma cu 10 ani, alaturi de adeptii sai, a construit un satuc intr-o zona pitoreasca din Muntii Sayan, la 160 km distanta de orice alta localitate.

Vissarion locuieste insa alaturi de cativa discipoli mai apropiati, separat, intr-o zona din apropiere, unde se afla si templul construit de ei si unde se tin slujbele.

In comunitatea lor este interzis consumul de carne, tutun sau vorbitul urat, scrie Vice.

Profetul a calatorit prin Europa in cautare de adepti incepand cu anul 2000, dar putini vizitatori straini vin aici, in satul din inima Siberiei.

Credinta pe care o propovaduieste este un amestec intre crestinism, budism, hinduism, religii pagane si cultul extraterestrilor.

Cultul infiintat de el se numeste Biserica Ultimului Testament si se bazeaza pe scripturi de mii de pagini, adunate in zece mari volume.

Printre ideile promovate de Vissarion se numara existenta extraterestrilor, care ne urmaresc constant si convingerea ca sfarsitul lumii se apropie.

Barbatul declara ca este "vocea lui Dumnezeu" si se considera reincarnarea lui Iisus.

Vedeti in VIDEO de mai jos un reportaj care prezinta modul de viata al acestei comunitati.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO