Hotelul din copac. Ideea unui neamt atrage 16.000 de turisti pe an, desi camerele nu au apa curenta

Ultima actualizare: 31-08-2014 07:12

Un neamt pasionat de traiul la inaltimea construit o adevarata retea de casute in copaci si pe urma le-a pus la dispozitia turistilor.

Hotelul lui e format din 10 vilisoare la inaltime, unite printre ele cu alei de barne, si o terasa aflata la cativa metri de pamant. Dotarile sunt rudimentare, dar asta nu supara pe nimeni.

Ascunsa intr-o padure din Saxonia, langa un parc de aventuri, se afla o structura complexa din lemn, construita intre coroanele mai multor copaci. Cele 10 ''camere'' ale hotelului pornesc de la cativa metri de pamant, dar unele sunt construite la 15 metri.

"Eu locuiesc intr-un copac si tot intr-un copac am biroul. Acum le ofer aceasta experienta si oaspetilor mei" a spus Jurgen Bergmann, proprietarul hotelului.

Jurgen a inceput constructia in 2005 si treptat a extins-o. Casutele care alcatuiesc hotelul sunt mici si decorate rustic. Paturile sunt inguste si oaspetii se spala la lighean, caci nu exista apa curenta.

In schimb, proprietarul a amenajat un tarc de animale la inaltime, iar seara organizeaza vanatori de comori pentru copii. Cu aceasta oferta, hotelul lui atrage 16.000 de turisti pe an.

"Cand scriu pe internet ca am dormit intr-o casa construita intr-un copac, primesc mai multa atentie. E o tendinta mondiala, oamenii cauta cele mai neobisnuite experiente", explica Wolfgang Gartner, reprez. Oficiul pentru Turism din Saxonia.

Casuta cu doua camere se inchiriaza cu 180 de euro pe noapte, iar cea de sase persoane costa 250 de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO