HALLOWEEN 2013. Povestea legendei care a murit pe 31 octombrie: Harry Houdini

Harry Houdini

Povestea vietii lui Harry Houdini nu poate fi niciodata egalata, dar si moartea sa a avut o nota aparte. Houdini a stabilit chiar un mesaj pe care sa il transmita sotiei sale de pe lumea cealalta.

Nascut pe 24 martie, 1874, cel mai cunoscut magician al lumii, Harry Houdini n-a reusit sa evadeze si de moarte. Houdini a murit de HALLOWEEN, pe 31 octombrie 1926.

In filmul Houdini din 1953 cu Tony Curtis in rolul principal, marele magician moare spectaculos in timp ce incearca sa-si realizeze celebra evadare dintr-o celula acvatica. Un sfarsit hollywoodian, dar inexact. Adevarul este ca Houdini a murit in mijlocul unui turneu in toamna lui 1926 dupa ce a inceput sa resimta probleme acute la stomac.

Houdini suferea din cate se pare de apendicita, dar refuza constant tratamentele doctorilor pentru ca asta ar fi insemnat sa rateze o parte din spectacole. Obosit si expus accidentarilor, Houdini si-a rupt glezna pe scena, cu cateva saptamani inainte sa moara.

Cateva zile mai tarziu a fost izbit cu pumnul in stomac de un student care a vrut sa-i testeze abilitatile de a rezista la asemenea lovituri. S-ar putea ca tocmai aceasta lovitura sa fi provocat ruperea apendicelui. Houdini s-a prabusit pe scena la cateva zile distanta si a fost internat in spitalul din Detroit cu peritonita.

Citește și
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

A murit de HALLOWEEN, iar ultimele cuvinte pe care le-a rostit au fost adresate fratelui sau Hardeen. "Am obosit sa lupt" a spus marele iluzionist.

Chiar daca Houdini a murit de peritonita, sotia sa Bess a incasat banii pe asigurare, sustinand ca lovitura primita a fost "un accident direct respunzator de moartea prematura a lui Harry Houdini".

Premonitia macabra a lui Houdini

In vara lui 1926, cu cateva luni inainte sa moara, Houdini a auzit de un magician care s-a inchis intr-o cutie si a fost coborit in apa, unde a stat mai bine de o ora inainte sa iasa triumfator afara.

Houdini si-a cumparat un cosciug de bronz, s-a inchis in el si a coborit in piscina hotelului pentru o ora si jumatate inainte ca respectivul cosciug sa fie scos din apa si Houdini sa fie gasit zambind inauntru.

Magicianul a luat cosciugul cu el in turneu si l-a expus chiar in fata salilor unde avea spectacol. I-a spus chiar in gluma sotiei sa fie folosit cosciugul in cazul in care "s-ar intampla ceva" pe parcursul turneului. Soarta a facut ca exact in acelasi cosciug sa fie transportat corpul sau inapoi la New York.

Houdini si spiritismul

Houdini era un sceptic si nu credea in ideea spiritelor ce se intorc din morti pentru a vorbi cu cei vii. S-a contrat cu cei care credeau in spiritism pana in tribunal si a facut tot ce i-a stat in putere pentru a demonstra frauda din spatele oricui incerca sa se pretinda Mediu.

MESAJUL SAU SECRET

In ciuda scepticismului, Houdini si sotia sa Bess au compus un mesaj secret care sa testeze legatura dintre lumea mortilor si lumea celor vii. Mesajul urma sa fie transmis celui ramas in viata in momentul in care unul dintre ei murea.

Mesajul era unul atat sentimental cat si bazat pe o rutina cunoscuta lor. "Rosabelle- answer- tell- pray, answer- look- tell- answer, answer- tell". "Rosabelle" era numele cantecului pe care ea l-a interpretat cand cei doi s-au cunoscut prima data. Celelalte cuvinte corespund unui cod secret prin care magicianul comunica cu asistenta sa.

Fiecare cuvant este echivalentul unui cuvant - "answer" (raspuns) corespunde literei B. "Raspuns, raspuns" inseamna V. Astfel, cuvantul pe care l-ar fi transmis ar fi fost "BELIEVE" - CREDE!

HOUDINI VORBESTE! SAU NU?

Bess a inceput traditia sedintelor de spiritism pentru a vedea daca Houdini, "Omul pe care nicio inchisoare nu-l poate retine", a reusit sa evadeze de moarte. Timp de 10 ani, Bess a organizat aceste sedinte, fara a primi nici macar un semn de la sotul ei.

Dupa un deceniu, a renuntat sa le mai organizeze, dar traditia a fost preluata si dusa mai departe de fani si alti colegi magicieni. Nici pana astazi nu s-a inregistrat vreun mesaj dat de Marele Houdini de dincolo de moarte.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
O femeie din Suceava a distrus cu pietre mașina unei polițiste. De ce s-a răzbunat pe agentă
O femeie din Suceava a distrus cu pietre mașina unei polițiste. De ce s-a răzbunat pe agentă

O femeie din orașul sucevean Milișăuți a provocat distrugeri mașinii personale a unei polițiste, chiar în fața sediului de Poliție, supărată că a fost întreruptă în timpul unei partide de sex.

Și-a spălat adidașii cu detergent și i-a luat în picioare. L-a prins ploaia, iar pățania lui a devenit virală
Și-a spălat adidașii cu detergent și i-a luat în picioare. L-a prins ploaia, iar pățania lui a devenit virală

Postarea unui tânăr care și-a spălat adidașii cu detergent, iar apoi aceștia au făcut clăbuci în ploaie, a devenit virală.

Opere de artă, recreate în izolare. Unde au fost expuse
Opere de artă, recreate în izolare. Unde au fost expuse

Un muzeu din California a lansat o provocare inedită oamenilor aflați în izolare la domiciliu.

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.