Gestul socant facut de o artista: motivul pentru care a pus la cale si si-a filmat propriul viol

20-05-2016 12:34

Sophia Hewson

O artista din Australia a reusit sa socheze pe toata lumea cu proiectul ei. Aceasta s-a filmat in timp ce era violata de un strain, in apartamentul ei din New York apoi a prezentat filmuletul la galeria ei din Melbourne.

Tanara de 31 de ani a reusit sa isi uimeasca fanii cu noul ei proiect, care consta intr-un filmulet de peste trei minute, in care aceasta si-a filmat propriul viol. Totul a fost pus la cale chiar de ea, dupa ce a chemat un strain la ea in apartament, cu dorinta de a realiza un proiect prin care sa "demola puterea masculina in fata femeii".

Sophia Hewson si-a intitulat proiectul "are you ok bob?" chiar la ea in apartament. In cele trei minute de filmare, nu se vede decat chipul femeii, acoperit de mainile barbatului, sugerand ca este violata.

"Ideea proiectului a fost de a arata chipul unei femei violate, care este fortata mereu sa se uite in alta parte, sa nu se uite la atacator. Ideea e ca violul este mai mult decat un act sexual nedorit, este vorba si de modul in care barbatii isi exercita puterea asupra femeii si asta am vrut sa arat" a declarat aceasta pentru Daily Mail.

Artista a mai adus in discutie si impactul psihologic pe care il are acest abuz asupra unei femei, poate mai daunator decat cel fizic.

Insa, nu toti au vazut cu ochi buni modul in care a ales sa exprime aceste idei si reactiile au fost la polul opus fata de ce se astepta tanara, multi considerand ca este deplasat: "este stupid ce a facut", "este o insulta adusa victimelor violului" sunt doar cateva dintre criticile aduse tinerei.

 

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO