Gestul extrem facut de un taiwanez pentru a incasa polita de asigurare. Anchetatorii i-au confiscat o parte a corpului

Dată publicare: 21-07-2015 13:17
Dată actualizare: 24-07-2015 07:06


politisti chinezi in Beijing FOTO: FLICKR

In loc sa se imbogateasca, un om de afaceri din Taiwan va ajunge dupa gratii – si mutilat – ca urmare a unei tentative de escrocherie.

 Un om de afaceri taiwanez va sta zece luni la inchisoare pentru frauda, dupa ce si-a taiat singura mana pentru a incasa polita de asigurare, a anuntat marti Curtea Suprema din Taiwan, confirmand sentinta unui tribunal inferior, relateaza agentia EFE citata de Agerpres.

In 2011, Hu Chi-yang a informat asiguratorii ca un hot i-a taiat mana in timpul unei calatorii de afaceri in provincia chineza Fujian, pentru a-i fura ceasul de aur de la mana. Apoi a reclamat banii prevazuti in polita de asigurare. Politia din China a demarat imediat o ancheta, desi Hu s-a plans ca mana amputata i-a fost confiscata ca proba in ancheta.

Investigatia realizata atat in China, cat si in Taiwan la cererea companiei de asigurari a dezvaluit insa ca Hu incheiase polita in valoare de 30 de milioane de dolari taiwanezi (aproximativ un milion de dolari) cu putin inainte de a suferi leziunea.

In China, politia locala a reusit sa-l identifice pe Hu ca potential cumparator al unui cutit si a descoperit urme de anestezic in sangele descoperit la locul faptei. Mai multe, taieturile de curit erau facute extrem de curat si nu pareau opera unui atacator disperat.

Hu a fost condamnat in prima instanta pentru frauda. Tribunalul a decis ca si-a taiat singur mana pentru a incasa politia in octombrie 2014 si l-a condamnat la zece luni de inchisoare. El a depus un apel la Curtea Suprema, care a confirmat insa sentinta initiala

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO