Gafa de proportii a angajatului unei firme de paza: a pierdut cheile de la toate celulele unui penitenciar din Marea Britanie

09-11-2014 17:21


chei inchisoare

O companie de securitate a fost nevoita sa cheltuie mai bine de jumatate de milion de euro, asta dupa ce unul dintre angajatii sai a pierdut un rand de chei de la o inchisoare care se afla in portofoliul locatiilor contractate.

La nici o saptamana de cand compania de paza G4S a semnat contractul pentru asigurarea securitatii penitenciarului “Winson Green”, din Birmingham, Marea Britanie, un angajat al firmei a pierdut setul de chei de la toate celulele. In spatele gratiilor se aflau in acel moment peste 1.400 de detinuti, scrie Daily Mail.

Incidentul s-a petrcut in luna octombrie a anului 2011, iar inlocuirea incuietorilor i-a costat pe reprezentantii firmei de paza mai bine de jumatate de milion de euro.

De atunci, explica pentru publicatia Sunday People o sursa apropiata conducerii penitenciarului, haosul s-a declansat.

“Personalul este insuficient si detinutii isi incearca norocul cu orice ocazie”, a spus barbatul, care a preferat sa isi pastreze anonimatul.

Dar intamplarea petrecuta la penitenciarul din Birmingham nu este decat una dintr-o serie de gafe in centrul carora se afla aceeasi firma de paza.

Nu mai putin de 89 de milioane de euro i-a costat pe cei de la G4S greseala de a nu isi respecta obligatiile contractuale asumate in timpul Jocurilor Olimpice de la Londra.

Din 2010 pana in prezent s-au inregistrat peste 237 de cazuri in care au fost pierdute cheile de la mai multe inchisori din Marea Britanie, se arata intr-un comunicat emis de Andrew Selous, ministrul delegat pentru problemele penitenciarelor. In urma acestor incidente, contribuabilii au fost nevoiti sa plateasca taxe in valoare de peste 600.000 de euro.

“Incidentul de la penitenciarul din Birmingham nu i-a afectat pe cetateni”, a mai adaugat acesta.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO