Franta a interzis concursurile de frumusete pentru copii. "Sunt mult prea tineri"

Dată publicare: 19-09-2013 07:52
Dată actualizare: 22-09-2013 07:03


Ten

Senatorii francezi au decis sa interzica concursurile de frumusete destinate copiilor, din cauza temerilor privind sexualizarea timpurie a acestora.

Legea prevede ca niciun copil cu varsta mai mica de 16 ani sa nu aiba dreptul legal de a participa la un concurs de frumusete, potrivit Daily Mail.

Organizatorii care nu vor respecta aceasta noua lege sunt pasibili de doi ani de inchisoare si o amenda de 30.000 de euro.

Senatorul Chantal Jouanno le-a cerut colegilor sai sa nu mai permita fetitelor sa creada ca vor fi judecate conform aspectului fizic.

"Sa nu ne mai lasam fiicele sa creada, de la o varsta atat de frageda, ca vor fi judecate pe criteriul aspectului fizic", a spus Jouanno.

In 2010, senatorul francez Chantal Jouanno a fost extrem de ingrijorat dupa ce Thylane Loubry Blondeau, fata din imaginea de mai sus, a pozat la 10 ani provocator.

Franta are o lunga traditie de concursuri de frumusete destinate copiilor, in cadrul carora fetele se machiaza sau poarta tocuri.

Chantal Jouanno s-a declarat in special ingrijorata de coperta unei reviste din 2010, pe care figura, intr-o ipostaza provocatoare, o fetita in varsta de 10 ani.

"Copiii acestia sunt atat de tineri. Este incredibil ca ei sa-si dea consimtamantul sa apara in costum de baie sau rochii de seara", a spus directorul unei fundatii de caritate.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO