Frankenstein in varianta animala: ce "creatura" si-a facut aparitia intr-un oras american

Dată publicare: 03-07-2013 11:38
Dată actualizare: 06-07-2013 07:01


iepure

Un filmulet cu un iepure, care sufera de o boala rara a strans sute de mii de vizualizari pe internet in mai putin de o saptamana.

Iepurele, neobisnuit, poreclit Frankenstein a fost descoperit luna trecuta, in Mankato, Minesota. Iepurasul cu "coarne" sarea nestingherit prin curtea familiei Boettcher, relateaza Daily Mail.

Analizele medicilor veterinari au dezvaluit faptul ca iepurele este infectat cu un virus rar, denumit Shope papilloma. Virusul cauzeaza cresterea unor tumori pe capul animalului, care seamana cu niste tepi. Tumorile pot creste atat de mari incat pot afecta capacitatea iepurelui de a manca.

Boala este denumita dupa Dr. Richard E. Shope, care a descoperit maladia in anii ’30, dupa ce a reusit sa izoleze virusul de pe animalele salbatice si a contaminat iepuri domesticiti. Shope papilloma este responsabil pentru singurul tip de cancer cauzat de un virus.

Virusul descoperit de Dr. Shope a fost folosit ulterior pentru realizarea vaccinului impotriva HPV1a, cunoscut ca si cancerul de col si pentru descoperirea altor terapii antivirale.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO