Un roman din SUA a fost retinut de politie, dupa ce a fost prins cu Google Glass la cinematograf

Dată publicare: 22-01-2014 21:20
Dată actualizare: 25-01-2014 00:06


Google Glass

Tiberiu Ungurean, un roman din SUA, a fost luat pe sus din sala de cinematograf in care urmarea "Jack Ryan: Agentul din umbra", de ofiterii Departamentului Securitatii Nationale, care il banuiau ca face parte dintr-o retea internationala de piraterie.

Barbatul care lucreaza ca ingineri IT si care purta noii ochelari inteligenti de la Google, Google Glass, a fost scos dintr-o sala de cinema din Ohio si interogat vreme de mai multe ore, fiind acuzat ca inregistra filmul la care doar se uita.

Ofiterii Departamentului de Securitate Nationala (DHS) au crezut ca barbatul, isotit de sotia sa, facea parte dintr-o retea internationala de piraterie, informeaza New York Daily News.

Ofiterii au sustinut ca el folosea computerul de la Google, in care isi montase lentilele medicale, pentru a inregistrat filmul "Jack Ryan: Agentul din umbra", in timp ce era proiectat in cinematograful din Columbus, statul american Ohio.

Acesta sustine ca, dupa o ora de la inceperea filmului, agentii i-au indepartat cu forta dispozitivul electronic, in valoare de 2100 de dolari, si l-au rugat sa se ridice.

Suspectul le-a explicat ca este vorba de o neintelegere, functia video a dispozitivului fiind oprita. Mai mult, i-a rugat sa verifice memoria ochelarilor:

"Le-am spus ca ochelarii au un port USB si, nu doar ca le dau voie, dar insist sa se conecteze si sa vada ca in memorie sunt doar fotografii personale, cu sotia si cu catelul."

Suspectul a declarat ca ofiterii i-au cerut de mai multe ori sa "il predea pe seful lui" si sa spuna pentru cine facea inregistrarea.

Dupa o alta perioada lunga de timp, un ofiter a intrat cu un laptop si cu un cablu USB, pentru a cauta printre imaginile din ochelari si, spre suprinderea sa, a descoperit doar imagini ale sotiei si ale unui caine.

Dupa ce situatia a devenit stanjenitoare, agentii au parasit camera, fara sa dea explicatii.

Atat DHS cat si cinematograful au confirmat incidentul, in urma caruia suspectul nevinovat a primit trei bilete gratuite de cinema, drept compensatie.

Sursa: New York Daily News


VIDEO PROTVPLUS.RO