Fotografii impresionante cu membrii "Circului Ciudatilor", realizate in urma cu peste 150 de ani

28-06-2012 19:51


ciudat

Fotograful Charles Eissenmann a calatorit alaturi de membrii "Circului Ciudatilor" prin locurile din New York in care acestia aveau spectacole si s-a oferit sa ii fotografieze pentru a le promova afacerea.

La reprezentatiile acestora participau in cea mai mare parte persoane din clasele inferioare, care traiau in cele mai sarace cartiere din New York.

Cel mai cunoscut dintre "ciudati" era Printul Randinan, nascut fara picioare sau maini dar capabil sa picteze, sa scrie sau se se barbiereasca.

Printre alti membri celebri se numara Jojo, baiatul cu fata de caine sau Fanny Mills, femeia ce suferea de sindromul Milroy, care face ca picioarele sa se umfle extrem de mult.

In spectacolele acestora erau prezentate si animale care sufereau de diverse mutatii, precum vaci cu doua capete sau porci cu un singur ochi.

Odata cu progresele din domeniu stiintei, specialistii au reusit sa explice ca acesti "ciudati" sunt de fapt simple persoane ca sufera de diverse mutatii sau boli.

Afacerea lor a inceput sa mearga prost de indata ce oamenii au inceput sa se uite la ei cu simpatie si compasiune, in loc de frica si dezgust.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO