FOTO si VIDEO. Imaginile care au revoltat Facebook. "Biata fiinta a suferit cumplit"

Ultima actualizare: 02-10-2012 06:49
turisti langa un rechin esuat

Cateva fotografii si un filmulet, aparute pe Facebook, au starnit furia iubitorilor de animale si in special a ecologistilor. Pentru unii turisti, distractia este mai importanta ca orice.

Aceste imagini au fost surprinse pe o plaja din Barangay Granada, Filipine. Mai multi tineri se distreaza atingand un rechin-balena esuat, iar o fata chiar se urca pe spinarea lui, ca si cand ar fi o placa de surf.

Potrivit unui pescar care a asistat la intreaga scena, localnicii au vrut sa ajute rechinul, sa-l duca spre ape adanci, dar un barbat a platit 100 de pesos (aproximativ 2 euro) pescarilor, ca sa lege si sa tina bine pestele, astfel incat turistii sa se distreze cu el.

Rechinul a fost chinuit in acest mod mai bine de 2 ore si jumatate, inainte sa fie eliberat, la amenintarile barbatului, care a spus ca va anunta politia.

Pescarul spune ca pestele s-a ales cu rani la coada si la fata, in urma acestei distractii macabre. In plus, a fost stresat si probabil era foarte dezorientat cand a fost lasat liber, scrie Daily Mail.

Fiind o specie foarte blanda, rechinii-balena sunt o importanta atractie turistica in Filipine. Autoritatile incearca sa-i protejeze, strabilind ca turistii ar trebui sa stea la cel putin 3 metri distanta de ei.

Din pacate insa, este binecunoscut obiceiul unor pescari de a atrage pestii cu mancare, cat mai aproape de tarm, ca sa fie admirati de vizitatori.

Interactiunea cu oamenii ar putea sa le afecteze obiceiurile legate de migratie, se tem ecologistii.

“Spre deosebire de balene, rechinii trebuie sa se miste constant, pentru a putea respira”, explica biologul marin Agnes Sabonsolin. Ea crede ca orele in care pestele a fost imobilizat au fost probabil un chin cumplit pentru el.
 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO