FOTO. Legatura incredibila dintre acesti batrani, care s-au regasit dupa 68 de ani

Dată publicare: 02-08-2012 20:51
Dată actualizare: 17-08-2012 01:44


veterani de razboi

Doi veterani de razboi s-au reintalnit intamplator, dupa 68 de ani de cand s-au vazut ultima oara. Prietenia lor fusese curmata brusc, intr-o zi tragica, in care unul dintre ei a fost convins ca amicul sau murise.

Stan Hodge, acum in varsta de 87 de ani, a crezut ca prietenul sau, Bert Hadrill, a murit, dupa ce a fost ranit in timpul unei lupte sangeroase, pe o plaja din Normandia, in anul 1944.

Soldatul a avut insa noroc, a fost salvat de paramedici, dus in Scotia pentru a se recupera, iar apoi si-a petrecut restul vietii in Bristol.

In acest timp, Stan a crezut ca prietenul sau murise pe front. De aceea, a fost socat cand l-a vazut si l-a recunoscut in timpul unui defilari militare care a avut loc luna trecuta, in Kent.

“I-am recunoscut uniforma pe care o purta si m-am gandit ca seamana putin cu Bert. Nu mi-a venit sa cred ca il revedeam, dupa 68 de ani!”, povesteste emotionat Stan.

Cei doi au decis sa pastreze legatura si sa-si povesteasca fiecare viata, incercand sa recupereze astfel anii in care nu au stiut unul de celalalt.

Stan si Bert au luptat in batalionul 4 din regimentul Dorset, in cadrul Operatiunii Overlord, care a vizat ocuparea plajelor din Normandia si eliberarea Frantei de sub conducerea Germaniei naziste.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO