FOTO. Regimentul lui Dumnezeu, parasutat pe front pentru soldatii rusi. Cum arata biserica mobila

Ultima actualizare: 16-10-2012 02:10
biserica mobila

Ministerul Apararii din Rusia nu vrea sa neglijeze viata spirituala a soldatilor trimisi in diferite zone de conflict din intreaga lume. Ei vor beneficia de serviciile religioase ale Regimentului lui Dumnezeu.

Nu este o gluma, ci un proiect cat se poate de serios. Regimentul lui Dumnezeu este alcatuit din fosti parasutisti, care sunt acum preoti ortodocsi.

Ei vor fi parasutati, impreuna cu o mini-biserica mobila, in zonele de conflict unde se afla detasati militari rusi, pentru a le oferi servicii religioase.

Biserica mobila are tot ce-i trebuie unui lacas de cult: icoane, crucifix, clopote, dar si are conditionat si sistem de incalzire, pentru confortul soldatilor care vor participa la slujbe.

In prezent, preotii, care au cel putin 500 de sarituri cu parasuta la activ, ca fosti militari, se antreneaza la o baza din regiunea Ryazan. Dupa o saptamana, ei vor fi gata de misiune.

Seful Regimentului lui Dumnezeu, preotul Mihail Vasiliev, explica: “Ortodoxia are mult ritualuri, care presupun folosirea multor obiecte de cult, astfel incat o slujba in lipsa unei biserici este imposibila”.
 

(Sursa foto: Austrian Times)

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO