FOTO. Cea mai frumoasa declaratie de dragoste, descoperita dupa 70 de ani, ascunsa intr-un muzeu

Dată publicare: 27-05-2013 18:13
Dată actualizare: 30-05-2013 00:29


soldatul Thomas Jones

Laura Mae Davis are acum 90 de ani si a mers la o ceremonie organizat recent in amintirea soldatilor americani morti in timpul celui de Al doilea razboi mondial, unde stia ca avea sa afle informatii despre fostul ei iubit.

Dupa 70 de ani de la terminarea razboiului, la muzeul din New Orleans a fost organizata o expozitie dedicata soldatilor care au murit in lupta.

Printre cei comemorati aici se numara si caporalul Thomas Jones, care a fost ucis de un lunetist japonez in 1944, in timpul luptei din sudul Pacificului, scrie CBS News.

Laura, care fusese iubita lui in liceu, se astepta sa gaseasca aici fotografii cu el. A fost uluita insa cand a dat peste jurnalul unui tanchist de 22 de ani, care era chiar Thomas.

Cei doi se cunoscusera in timpul liceului, la Winslow High School, unde ea fusese majoreta, iar el jucator de baschet.

Au fost impreuna un timp, insa nu erau logoditi. Cu toate acestea, Thomas a iubit-o foarte mult.

El a inceput sa tina un jurnal cu un an inainte sa fie ucis in razboi. “Povestea vietii mele in armata Statelor Unite....si in primul rand despre dragostea mea pentru Laura Mae, pe cate o iubesc din toata inima. Daca veti avea ocazia, va rog sa-i dati acest jurnal. Este ultima mea dorinta”, scria tanarul.

Thomas a fost unul din cei 794 de soldati americani ucisi in batalia din sudul Pacificului.

Din pacate, dupa moartea tanarului, jurnalul nu a ajuns la fosta lui iubita, asa cum isi dorise, ci la o sora de-a lui.

In cele din urma, documentul a fost gasit de un nepot, care l-a donat in 2001 muzeului. Nu a vrut sa i-l dea Laurei, de teama ca femeia va avea probleme in casnicie. Ea se casatorise in 1945 cu un ofiter, cu care Thomas fusese prieten.

In ultimul sau text, caporalul scria, pe 1 decembrie 1943, ca a castigat 200 de dolari la jocurile de noroc. “Eu si Laura Mae am avea un Craciun minunat, daca m-as intoarce acasa”, adaugase el.

Laura nu a putut pastra jurnalul original, care a ramas la muzeu, dar curatorii au facut o copie scanata si i-au trimis-o pe e-mail.

Cartea pe care Thomas si-a scris jurnalul era de fapt un cadou dat de Laura, care avea autograful si fotografia ei.

Femeia spune ca este foarte emotionata, pentru ca Thomas a mentionat de foarte multe ori numele ei si este evident cat de mult a iubit-o.
 

(sursa foto:MyMemorialDay.org)

Sursa: CBS


VIDEO PROTVPLUS.RO