FOTO. Adevaratul Iron Man. Barbatul care si-a construit singuri maini bionice

Ultima actualizare: 27-09-2012 14:50
barbat cu maini bionice, proteze

Chinezul Sun Jifa este foarte inventiv si ii place mult sa mestereasca. Pasiunea lui i-a adus insa o nenorocire: si-a pierdut ambele maini intr-un tragic accident. Acum, tot datorita priceperii lui, a reusit sa si le “repare”.

Cu ani in urma, a vrut sa creeze o bomba artizanala, pe care sa o foloseasca la pescuit. Din pacate, bomba a explodat prea devreme si barbatul si-a pierdut ambele maini.

Cum nu avea bani ca cumpere doua proteze si avea nevoie de maini ca sa munceasca, Sun a decis sa-si faca singuri protezele necesare.

Dupa 8 ani de incercari, a reusit sa creeze doua maini bionice cu care poate prinde si tine diferite obiecte. Acum el poate munci si se poate hrani singur.

Mainile functioneaza foarte bine, singurul neajuns este materialul din care sunt facute – otelul. Acesta se incinge cand este cald, se raceste la frig si este destul de greu.

Insa Sun este mandru ca s-a descurcat fara sa plateasca vreun ban. Metalul folosit a fost luat din gunoi.

Barbatul spune ca va incepe sa faca aceste proteze ieftine si pentru alte persoane care au nevoie de ele si nu-si permit sa le cumpere din spital.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO