Florida e in stare de alerta din cauza invaziei "melcului gigant". Oamenii si cladirile, in pericol

Dată publicare: 15-04-2013 12:14
Dată actualizare: 18-04-2013 06:55


Melci

VIDEO. Experti citati de Sky News anunta ca statul Florida este pericol sa fie invadat de "melci gigant", care pot pune in pericol cladirile si pot raspandi diferite boli.

Conform sursei citate, aproximativ 1.000 de "melci africani gigant" sunt prinsi in fiecare saptamana in zona orasului Miami, iar numarul acestora este in continua crestere. Aceste fiinte, care pot atinge uneori marimea unui iepure mai mic, mananca tencuiala peretilor in incercarea de a se hrani cu cantitati mari de calciu, de care au nevoie pentru cochilii.

De asemenea, acesti melci reprezinta un risc pentru securitatea medicala a oamenilor, deoarece sunt purtatorii unui parazit, cunoscut sub numele de "viermele pulmonar", care poate infecta omul prin intermediul apei contaminate sau a legumelor.

Potrivit expertilor, cochilia unui astfel de melc atinge in general lungimea de 15 cm si are un diametru de 9 cm, insa au existat cazuri in care au atins si 30 de centimetri, respectiv 15 cm.

In tarile din Caraibe, melcii reprezinta deja o problema grava si au fost raportate cazuri in care soferii provoaca accidente din cauza lor, deoarece cauciucurile aluneca pe asfalt dupa ce ii strivesc. Nu in ultimul rand, unii gradinari au fost raniti dupa ce melcii gigant au ajuns in masinile de tuns iarba, transformandu-se in proiectile.

Denise Feiber, membru al Departamentului de Agricultura din Florida, a declarat ca trebuie luate imediat masuri, pentru ca, in caz contrar, acest stat ar putea ajunge ca Barbados, care a fost cucerit de moluste. "Totul s-ar putea transforma intr-un haos. Melcii ataca peste 500 de specii de plante ... adica aproape tot ce e verde si apare in drumul lor."

O specie obisnuita de melc produce circa 1.200 de oua pe an.

Sursa: Sky News

Tags: melci, melc, florida, sua,


VIDEO PROTVPLUS.RO