Fetita care a murit la 4 ani, din cauza companiei de asigurari. Parintii vor ajutorul justitiei

Dată publicare: 30-12-2013 13:33
Dată actualizare: 02-01-2014 08:09


Isabella

Parintii unei fetite care nu a fost lasata sa se intoarca acasa, din vacanta, pentru a fi operata de apendicita, si a murit, va da in judecata compania de asigurari.

Mama indurerata sustine ca firma de asigurari a fost neglijenta si prea zgarcita pentru a-i asigura fetitei zborul spre casa, pentru a fi tratata, dupa ce s-a simtit rau din cauza apendicitei, informeaza Daily Mail.

Marissett Tolentino, asistenta medicala la un spital universitar, vrea daune de la compania de asigurari Blue Cross Blue Shield, pe care o considera vinovata pentru moartea fetei sale de 6 ani, Isabella, in timpul unei vacante in Republica Dominicana, care a avut loc in 2012.

Compania de asigurari i-a comunicat ca problema fetei nu este o urgenta si poate fi operata pe insula din Caraibe. Isabella a intrat in coma si nu s-a mai trezit.

In plangerea depusa de familie, se spune ca firma de asigurari a colaborat cu spitalul din Republica Dominicana, pentru a le ascunde parintilor informatii despre starea fetitei lor si a falsificat documente.

Familia Tolention si-a pregatit cu atentie vacanta in Caraibe si stiau ca serviciile sanitare din statiunea lor si spitalul din apropiere faceau parte din asigurarea pe care o detineau.

Pe 5 iulie, Isabella a acuzat dureri abdominale si apoi a fost diagnosticata cu apendicita.

"Le-am spus ca nu vrem sa fie operata in Republica Dominicana. Eram dispusa sa trimit cu un zbor comercial, atat eram de speriata sa o las sa fie operata acolo", a declarat mama.

Dupa o discutie cu medicul de familie, Tolentino a hotarat sa ceara un avion medical privat, care costa 18.000 de dolari. Zborul fost refuzat de compania de asigurari, pe motiv ca apendicita nu este o urgenta medicala.

In timpul operatiei, sub anestezie, tubul prin care respira fetita s-a blocat cu sange, pentru ca era prea mic pentru ea, iar ea a intrat in coma.

Pana la urma, Isabella a fost transportata la Miami, unde medicii au declarat-o in moarte cerebrala, din cauza privarii de oxigen. La 18 iulie a fost deconectata de la aparatele de respirat.

Sursa foto: Facebook / Prinsabella Mia

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO