Fenomene meteo rare pentru iulie. O ploaie neobisnuita cu gheata si caderi masive de zapada i-a speriat pe rusi

Dată publicare: 14-07-2014 10:56
Dată actualizare: 17-07-2014 00:25


O furtuna de gheata si caderi masive de zapada, fenomene neobisnuite pentru perioada verii, au lovit cateva orase din sudul Uralilor, in Rusia, relateaza Russia Today.

Locuitorii din Chelyabinsk si Sverdlovsk, din sudul Uralilor, au fost luati prin surprindere de caderile masive de zapada chiar in mijlocul verii. Stratul de zapada a atins 5-10 cm iar locuitorii din zona au marturisit ca nu au mai trait asemenea fenomene in mijlocul lunii iulie.

Temperaturile au scazut de la 20 de grade Celsius la 0 grade.

Mai grava a fost situatia in Novosibirsk, Siberia unde din senin a inceput o ploaie cu gheata de marimea mingilor de golf si a oualor de gaina. Un clip urcat pe Youtube arata cum zeci de rusi care stateau la plaja pe malul raului Ob au fugit speriati sa se ascunda de furia naturii.

Furtuna care a urmat a creat panica printre locuitorii orasului. "Daca mor sa stii ca te iubesc" se aude o femeie tipand.

Siberia este cunosuta pentru temperaturile scazute, dar in unele partii ale regiunii temperaturile de vara sunt similare cu cele din zona Marii Mediterane.

 

Tags: rusia, fenomene,


VIDEO PROTVPLUS.RO