Femeile din China sunt atat de schimbate dupa operatiile estetice incat nu pot fi recunoscute in pozele din pasapoarte - FOTO

12-11-2014 11:34


operatii estetice

China se confrunta cu un fenomen cat se poate de neobisnuit: din ce in ce mai multe femei care isi fac operatii estetice in Coreea de Sud au probleme la revenirea in ta.

Interventiile schimba atat de dramatic infatisarea femeilor care calca pragul esteticienilor incat zeci de tinere au fost oprite pe aeroport pentru verificari suplimentare, dupa ce agentii de securitate nu le-au recunoscut in pozele din pasaport, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Pentru a combate aceasta problema, spitalele au inceput sa elibereze "certificate de chirurgie estetica" pe care sunt trecute numarul de pasaport, numele clinicii unde a avut loc operatia si durata sederii in Coreea de Sud.

Una dintre cele mai frecvente interventii la care apeleaza chinezoaicele este indepartarea pielii in exces de pe pleoapa superioara, pentru a face ochii sa para mai mari. Alte operatii includ rinoplastia, injectiile cu Botox sau colagen, modificarea pometilor sau a formei barbiei.

Coreea de Sud este aproape de a deveni liderul mondial in chirurgia estetica. Unul din 77 de coreeni a apelat cel putin o data la astfel de interventii, potrivit unui studiu al Asociatiei Internationale a Chirurgilor Plasticieni. Dintre femeile care intra sub bisturiu, doar 20% sunt dispuse sa recunoasca operatiile estetice.

Acest fenomen a devenit o problema mai ales in ultimii ani, pe masura ce cultura pop americana a patruns in tara. Femeile isi doresc acum sa arate precum vedetele lor preferate, iar pentru asta sunt dispuse chiar sa apeleze si la proceduri controversate precum albirea pielii cu lumina pulsata.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO