Femeia care si-a uitat limba materna dupa ce s-a trezit din coma. Continuarea i-a uimit pe medicii din China

Dată publicare: 04-02-2015 17:01
Dată actualizare: 07-02-2015 07:14


Liu Jieyu

Medicii din China au fost socati de cazul unei femei in varsta de 94 de ani, Liu Jieyu, care a suferit un accident vascular si apoi a stat in coma timp de doua saptamani.

Dupa ce s-a trezit, femeia a uitat cum sa vorbeasca in chineza, dar, in schimb, era fluenta in limba engleza, materie pe care predat-o in urma cu 30 de ani, potrivit Daily Mail.

"Where am I? What's happening (Unde sunt? Ce s-a intamplat?)", au fost primele cuvinte ale femeii, dupa ce s-a trezit din coma.

Liu, de meserie profesoara, a predat limba engleza in urma cu 30 de ani, insa nu a mai vorbit-o de atunci. "Nu tin minte sa mai fi avut un astfel de caz. Credem ca, avand parte de ingrijire potrivita, va putea sa vorbeasca iar in chineza", a spus un medic, Tao Hou.

Totusi, astfel de cazuri nu sunt rare si au mai fost semnalate in Australia, Croatia sau Statele Unite. Mai mult, au existat si cazuri in care oamenii au capatat accente neobisnuite pentru limba lor.

Medicii au denumit aceasta problema drept Sindromul Accentului Strain, lucru de obicei cauzat de leziuni ale creierului sau de anumite boli mentale.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO