Fata care poate iesi din propriul corp. O studenta din Canada se lasa studiata pentru un fenomen considerat "paranormal"

Dată publicare: 08-03-2014 15:27
Dată actualizare: 11-03-2014 07:04


fantoma, poltergeist

Cercetatorii de la Universitatea din Ottawa, Canada, au studiat activitatea cerebrala a unei studente care poate sa iasa din propriul corp, oricand doreste. Oamenii de stiinta cred ca “de vina” ar fi emisfera stanga a creierului acesteia.

Oamenii au fost dintotdeauna fascinati de fenomele paranormale si, in special, de povestile celor care sustin ca au avut parte de experiente de parasire a propriului corp.

Cercetatorii au facut o noua incercare de a aduce putina lumina in acest caz, prin studierea creierului unei femei din Canada, care pretinde ca se poate transpune in afara corpului. Oamenii de stiinta cred ca partea stanga a creierului, care este asociata cu imagistica legata de chinestezie (perceperea senzatiei de miscare) e responsabila pentru senzatia ca iesim din trup si plutim deasupra lui.

Canadianca de 24 de ani, care sustine ca poate experimenta asemena lucruri oricand doreste, spune ca se poate vedea pe sine cum pluteste si se roteste in aer deasupra propriului corp si ca, uneori, isi poate chiar privi trupul de sus.

Cercetatorii au clasificat aceste experiente drept extracorporale. Acestia au folosit un RMN ca sa analizeze creierul studentei, fiind cu atat mai intrigati cu cat spun ca este primul caz in care cineva poate sa intre in aceasta stare atunci cand doreste. In urma investigatiilor, au descoperit ca, in respectivele momente, cortexul vizual este cumva dezactivat. In schimb, se activeaza partea stanga a catorva zone din creier, asociate cu chinestezia.

Potrivit studiului, citat de Daily Mail, astfel de experiente ar putea fi mai des intalnite decat credem si ca ar putea fi prezente la mai multe persoane, in copilarie, insa abilitatea se pierde pe masura inaintarii in varsta, daca nu este exersata.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO