Facea curatenie in pod cand a avut socul vietii sale. Ce comoara de neimaginat a descoperit intr-o valiza veche

Ultima actualizare: 29-06-2015 07:05
valiza din pod

Norocul incredibil al unui barbat din Marea Britanie pare desprins dintr-un scenariu de film. Dominic Currie a descoperit o adevarata comoara in timp ce facea curatenie in podul casei sale, scrie Metro.co.uk.

Britanicul a gasit un tablou al lui Pablo Picasso, care a stat timp de 55 de ani in podul casei, fara ca cineva sa bage de seama. Pictura care valoreaza peste 180 de milioane de dolari a fost primita in dar de Anette, mama lui Currie, cand a ramas insarcinata in Polonia, pe vremea cand avea 19 ani.

Tatal lui Currie a fost un soldat rus pe numele Nicolai Vladimirovich. Din cauza razboiului, povestea de dragoste dintre parintii lui Currie era imposibila, asa ca Vladimirovich i-a facut cadou tinerei insarcinate tabloul, pentru a-i asigura un viitor fiului sau. Insa Anette nu s-a putut desparti de pictura care avea o valoare sentimentala infinit mai mare pentru ea, asa ca a ascuns tabloul intr-o valiza, in pod, timp de jumatate de secol.

Cash in the attic.

Posted by Metro on Thursday, 25 June 2015

"Am vazut o bucata de material in geamantan si abia apoi mi-am dat seama ca este o bucata pictata de panza. Cand am vazut ca avea semnatura lui Picasso intr-un colt, mi-am spus ca nu se poate una ca asta. Ne uitam unii la altii fara sa ne vina sa credem", declarat Currie, care planuieste acum sa vanda pictura la o licitatie privata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO