Experiment inedit: un crestin devotat s-a declarat homosexual. Cum a fost viata lui timp de 1 an

Ultima actualizare: 17-10-2012 00:44
Tim Kurek

Un american care era crestin practicant si homofob a facut un experiment, ca sa vada cum este viata unei persoane cu o orientare sexuala diferita de cea obisnuita.

Timothy Kurek se considera un bun crestin si, asemeni multor credinciosi, considera ca homosexualitatea este un mare pacat si cei care doreau sa fie mantuiti trebuiau sa renunte la acest “viciu”.

Drama traita de o cunostinta de-a lui, care a recunoscut ca este lesbiana si a fost respinsa de familie, l-a facut insa sa se gandeasca de doua ori inainte sa arunce cu piatra.

“Parca Dumnezeu mi-ar fi dat un sut in fund. Ea plangea in bratele mele si in loc sa o consolez, ma tot gandeam cum sa o convertesc”, povesteste el.

La scurt timp, Kurek a decis sa se declare homosexual, ca sa vada prin ce drama trec acesti oameni din clipa in care isi recunosc orientarea sexuala.

“Doream totul sau nimic. Am vrut sa vad cum imi va schimba viata etichetarea ca homosexual”. Astfel, el a declarat tuturor ca de fapt prefera barbatii: rudelor, prietenilor si chiar s-a angajat la o cafenea pentru homosexuali.

Apoi s-a inscris in echipa gay de softball si a inceput sa frecventeze barurile de acest fel.

Singurii care stiau adevarul despre experimentul lui erau o matusa, un bun prieten si un prieten homosexual, care se declara iubitul lui.

“Aveam nevoie sa fiu in siguranta, sa vad cum flirteaza acesti oameni, dar sa am si o scuza daca cineva ar fi vrut sa ma agate”, explica Tim.

In acest an in care a trait cu o alta identitate sexuala, Tim si-a pierdut 95% dintre prieteni, care nici macar n-au mai vrut sa vorbeasca cu el.

La fel a fost si reactia mamei sale. Insa, in timp, ea a renuntat la credinta ei conservatoare, a acceptat preferintele erotice ale fiului ei si chiar ajunsese o sustintoare a comunitatii gay.

Barbatul a scris si o carte despre experienta lui, intitulata The Cross in The Closet, iar o parte din veniturile din vanzarea ei vor fi donate unui adapost pentru tinerii homosexuali.

El declara insa ca tot ce a trait el in aceasta perioada nici nu se compara cu viata si problemele pe care le intampina adevaratii homosexuali.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO